Volgende

GasStop – Voorkom problemen, beveilig de gastoevoer met het Gasstop – systeem

 49,00 incl. BTW

Met GasStop kunt u:

 1. uw gassinstallatie beveiligen tegen grote lekkages;
 2. zelf kleine lekkages constateren;
 3. aflezen hoeveel gas er bij benadering in de fles zit.

 

Wanneer treedt de GasStop in werking?
De beveiliging treedt in werking bij een grote lekkage zoals een losse slang of een slang- of leidingbreuk. Bij zo’n lekkage wordt de gastoevoer direct 100% afgesloten. Om kleine lekkages te kunnen constateren, is de GasStop voorzien van een gasmeter. Door alle gasverbruikers af te sluiten en de gaskraan op de fles helemaal open te draaien, wordt het leidingnet onder druk gezet. Als dan de gaskraan helemaal wordt dichtgedraaid, kan na 10 minuten aan de gasmeter afgelezen worden of er sprake is van drukverlies.

Veiligheid boven alles!

Hoe werkt de indicator op de gasfleszekering van GasStop?

 • GasStop zal onmiddellijk en automatisch, in het geval van een groot lek of falend systeem, de toevoer van gas uitschakelen.
 • Praktische gasflesindicator: GasStop laat u weten wanneer het gas bijna op is, zodat u tijdig de gasfles kan laten bijvullen.
 • Lektester: GasStop kan ook worden gebruikt voor het testen op kleine lekken. Controleer altijd uw gasinstallatie om er zeker van te zijn dat het lekvrij is.
 • De GasStop is een technisch hoogstaand koppelstuk van materialen met de hoogste kwaliteit. Zorgvuldig gefabriceerd en getest volgens de laatste technologie.
 • Kwaliteit gegarandeerd.
 • GasStop is onafhankelijk getest en voldoet aan de ISO- en EN-normen.

 
Hoe te gebruiken?

 1. GasStop op gasfles aansluiten
 2. GasStop stevig aandraaien
 3. Gasdrukregelaar (een normale gasdrukregelaar gebruiken géén EFV gasdrukregelaar) en toestel aansluiten
 4. Dan 4-6 keer drukken om gasstroom op gang te brengen.

Het systeem werkt op druk en kan worden gebruikt voor een indicatie van de hoeveelheid vloeibaar gas. Onze indicator geeft aan of er gas aanwezig is, wanneer er een overdruk is en wanneer er bijna geen gas meer is.
Een constante druk betekent dat er vloeibaar Propaangas/LPG in de cilinder is, maar niet de hoeveelheid. Als de druk zich in of bij de rode zone begeeft, is dit een teken dat de hoeveelheid vloeibaar gas kleiner wordt.
In de fles zijn er een aantal variabelen die de druk kunnen beïnvloeden, namelijk: temperatuur, hoeveelheid vloeibaar gemaakt gas versus snelheid van verdamping, gassoort, gaszuiverheid e.d. Er kunnen zich ook andere onregelmatigheden voordoen die drukmeting beïnvloeden zoals het gebruik van verschillende gasdrukregelaars.
Zoals aangegeven in de instructies, is het het beste om het gas enige tijd te laten lopen, zodat de gasdruk een ​​zogenaamd “fase-evenwicht” of “fase-regel” kan bereiken om de beste indicatie van het gasniveau te krijgen.
De meter is vooraf ingesteld om te corresponderen met verschillende drukniveaus (zie onderstaande afbeelding). Dit is het beste wat mogelijk is.

Techniek
In de GasStop sluit een stalen kogeltje tegen een rubber ring de gasdoorvoer af. Om gas te kunnen gebruiken, open je de gasfleskraan. Daarna moet de gasdruk zich, door 4-6 keer indrukken van de gasmeter, aan beide zijden uitbalanceren. Het kogeltje in de afsluiter valt weg en de doorvoer is vrij. Bij een ernstig lek neemt de (sterkere) gasstroom de kogel mee omhoog tegen het rubber, waarmee de doorvoer is afgesloten. Daarnaast kunt u door de gasmeter zien hoeveel gas er nog in uw gasfles zit, waardoor u deze op tijd kunt verwisselen of laten vullen. U zit nooit meer ineens zonder gas tijdens het barbecueën!