Retourneren

Retourneren

Retourneren / Annuleren

Als koper bent u verplicht de producten bij aflevering nauwkeurig te onderzoeken of de producten aan de overeenkomst beantwoorden. U dient hierbij rekening te houden met geringe maat-, kleur- en informatieverschillen van de op de website omschreven en afgebeelde producten.

Bij een aankoop via internet of telefonisch (koop op afstand) gaat de bedenktijd in op de dag nadat het product is ontvangen. Is er een bestelling gedaan die in meerdere zendingen wordt geleverd dan begint de bedenktijd als de laatste deelzending is ontvangen.

Een online-bestelling kan zonder kosten, binnen 14 dagen nadat de bestelling is geplaatst, worden geannuleerd. Retourrecht geldt alleen voor consumenten die in de Europese Unie, het VK, Noorwegen en Zwitserland wonen en de ‘koop op afstand’ hebben gedaan. Een Koper die op bedrijfsnaam bestelt maar geen correct btw-nummer achterlaat, wordt gezien als consument. Als u een product wil terugsturen, kan u gebruik maken van het herroepingsformulier of door een e-mail te sturen aan Terras & Co BV via service@terrasenco.nl. De order-annulering zal per e-mail bevestigd worden. Na deze melding heeft u nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen. Wij zullen u het aankoopbedrag en de bezorgkosten van de heenzending terugbetalen. Wij mogen daarmee wachten totdat wij het product daadwerkelijk terug hebben ontvangen. U als Koper moet zelf de kosten voor het terugzending betalen.

U dient in de schriftelijke annulering in ieder geval uw naam, adres, e-mail, ordernummer, IBAN-nummer en eventueel de reden, te vermelden. Kopers uit het buitenland dienen naast het IBAN een BIC/Swift nummer van hun eigen bank te vermelden.

Alles wat als product in opdracht – custom-made – wordt gemaakt kan niet worden geruild en/of retour gedaan. De gegeven opdracht is dan bindend, het herzieningsrecht en de termijn van 14 dagen komt hierdoor te vervallen.

Terugbetalen. Wanneer u zich beroept op het recht van retour, heeft u recht op volledige terugbetaling van het factuurbedrag. Dit moet in geld, geen cadeaubon of iets dergelijks. Is er met een cadeaubon betaald, dan mag er wel in die vorm worden terugbetaald. Onder “volledige” terugbetaling vallen ook de bezorgkosten die bij de bestelling zijn betaald.

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Dan heeft u na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retourzending naar de webwinkel zijn voor uw rekening.  Hou er rekening mee dat deze kosten afhankelijk zijn van het gewicht en grootte van de zending.

Terras & Co zal het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van het retour terugstorten, mits het product in goede orde retour ontvangen is. U blijft verantwoordelijk voor het product totdat het weer bij Terras & Co in het magazijn is. Komt het product niet, niet compleet of beschadigd aan, dan kunnen wij u niet (volledig) terugbetalen.
Voor het terugbetalen heeft Terras & Co uw IBAN nodig. Dit IBAN dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan de betaling aan Terras & Co BV is gedaan. Dit i.v.m. eventuele fraude met terugbetalingen. Bij betalingen via Paypal zal het bedrag via Paypal worden retour gestort.

LET OP:  U bent verantwoordelijk voor het product totdat het weer bij ons in het magazijn is! Komt het product beschadigd aan, dan kunnen wij u niet volledig terugbetalen. U bent dus zelf verantwoordelijk voor een degelijke (zo mogelijk: onbeschadigde, originele) verpakking van het product. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is. Wij adviseren u het product verzekerd terug te sturen, zodat u dit risico uitsluit. Informeer hiernaar bij de pakketdienst of het transportbedrijf van uw keuze.

Dus:

 • U moet binnen 14 dagen melden dat  u de bestelling wilt retourneren.
 • Na ontvangst van de melding ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging.
 • Het product moet in de – indien redelijkerwijze mogelijk – onbeschadigde, originele verpakking worden geretourneerd.
 • U bent verantwoordelijk voor het verzenden van de retourzending, zodat het veilig en onbeschadigd bij ons aankomt.
 • U moet zelf de verzend- / transportkosten voor het terugzenden betalen.
 • Na ontvangst van de retourzending ontvangt u van ons een bevestiging.
 • Het bedrag van de bestelling wordt binnen 14 dagen  nadat het product retour is ontvangen, teruggestort op uw rekening.

Het retouradres is:

Terras & Co BV
Zirkoon 238
3316 KD Dordrecht
(The Netherlands)

U bent verantwoordelijk

LET OP: U bent verantwoordelijk voor het product totdat het weer bij Terras & Co in het magazijn is! Komt het product niet of beschadigd aan, dan kunnen wij u niet (volledig) terugbetalen. U bent dus zelf verantwoordelijk voor een degelijke verpakking van het product. Denk dan met name aan kwetsbare producten. Wij adviseren u het product verzekerd terug te sturen, zodat u dit risico uitsluit. Informeer hiernaar bij de pakketdienst of het transportbedrijf van uw keuze.

Vragen over retourneren?

+31 6 2017 8845 service@terrasenco.nl Terras & Co BV
Zirkoon 238
3316 KD Dordrecht
Pays-Bas
Service client

Veelgestelde vragen

 • Welke maat en soort gasfles is handig ?

  Een gashaard zet je aan door deze op een gasfles aan te sluiten. Welke gasfles past het beste en met welk gas? Dan is het alleen nog een kwestie van de gasfles aansluiten en genieten maar! Welke gasfles u ook gaat kopen, let er altijd op dat de gasfles verzegeld is. Let er bij het kopen op dat de verzegeling niet is verbroken. Zo bent u er zeker van dat u een veilige, goed werkende gasfles koopt die gevuld is met de juiste hoeveelheid propaan-/butaangas.

  Welke gasfles heeft u nodig voor de Vuurtafel of een Inbouwbrander? Dit verschilt per type. Heeft u een vuurtafel of vuurzuil, dan hoort daar een gasfles bij van minimaal 5 of 10 kg. Gasflessen zijn er in verschillende maten en modellen. Lees hieronder de voordelen per type gasfles en kies op basis hiervan een gasfles.

  Typen gasflessen

  5 kg fles

  • Geschikt voor de lounge Vuurtafels.
  • De meeste vuurtafels in ons assortiment zijn zo ontworpen, dat deze gasfles in de tafel past.

  10 kg fles

  • Geschikt voor vuurzuilen, terrashaarden, vuur-statafels en vuur-eettafels.
  • Deze zijn hoger en hebben daarom binnenin voldoende om een grote gasfles rechtop te kunnen plaatsen.

  Kun je je gashaard ook aansluiten op aardgas?

  Nee. Een ‘gewone’ gashaard heeft een gasdrukregelaar dat de juiste verhouding propaangas en lucht samenstelt. Voor aardgas is een andere verhouding lucht en gas nodig, hierdoor werkt de drukregelaar en ook de brander en de interne gasregelaar niet. Dus nooit gaan rommelen met koppelstukken, aansluitingen, aardgasslangen en -kranen. Bij de Tafelhaarden kan een keuze gemaakt worden voor propaan of aardgas. Wij maken de brander geschikt voor aardgas: de gassproeier, koppelingen en de gasslang woden vervangen.

  Butaangas of propaangas?

  Welk gassoort? Neem propaan. Een gasfles gevuld met butaangas is niet bruikbaar onder -0.5 graden. Het gas is niet geschikt voor in de winter. Propaangas is het meest verkochte (barbecue-) gas. Dit gas is bruikbaar tot temperaturen van -40 graden Celsius. 

  Gasflessen: Wees er voorzichtig mee

  Propaangas is een brandstof. Zorgt u er dus altijd voor dat er bij het aansluiten of verwisselen van een gasfles op de buitenhaard niet wordt gerookt en er geen open vuur in de buurt is. Zet uw gasflessen altijd in een ruimte met goede ventilatie. Zo kan vrijgekomen gas bij lekkage niet in de ruimte blijven hangen. Zet als het kan uw gasfles buiten neer. Niet aangesloten gasflessen moeten buiten worden bewaard en de gasfles mag niet opgeslagen of gebruikt worden op plaatsen waar de temperatuur hoger wordt dan de normale omgevingstemperatuur.

  De gasfles is niet geschikt om gebruikt te worden op plaatsen waar de temperatuur meer dan 40 graden Celsius kan worden. Bij temperaturen hoger dan 40 graden Celsius zal het kunststof zijn sterkte verliezen (en kan dan mogelijk vlam vatten). Als de temperatuur stijgt, gaat ook de temperatuur (en dus de druk) in uw gasfles omhoog.

  Plaats uw gasfles rechtop en waar mogelijk in de schaduw of op een koele plaats. Graaf uw gasfles niet in, want dan valt de druk weg. In geval van brand, draai zo snel mogelijk de gaskraan dicht en verwijder de gasfles. Kan dit niet, koel dan vanaf een veilige afstand de gasfles met water. Neem geen risico’s en waarschuw de brandweer via alarmnummer 112.

  Ga voor een veilige en goed gevulde gasfles naar een erkend verkooppunt. Een lege gasfles moet u altijd omruilen bij een erkende gasflessendealer. Gevulde gasflessen dienen altijd verzegeld te zijn.

  Flessengas is één van de veiligste brandstoffen. Er gebeuren meer ongelukken bij onveilig gebruik van: 

  – vloeibare brandstoffen bij het (aan) maken van vuur,

  – brand door vonken van houtvuur en te grote hitte van houtvuur (warmtestraling of rookgassen) op een onveilige plaats.